· 

Lila batátás puding

Ezt a receptet köszönöm K.Klárinak!

Ebben a receptben az a jó, hogy az egyik legbiztonságosabb lassan felszívódó szénhidráttal, a batátával készül és cukor nélkül, tehát aki fogyni szeretne, annak ez egy ajánlott édesség alternatíva.

 

És akkor jöjjön a recept:

2-3 db lila batátát meghámozunk, apróra összedaraboljuk. Vízben puhára pároljuk, leszűrjük, pürésítjük. A batátát nem mértem kb. 1 bögrényi lett a pürésítés után. 70 g Szafi Reform vaníliás pudingport, 4 evőkanál erythritet és 3 dl vízzel folyamatos kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Vegyünk ki belőle egy merőkanállal (ez lesz a díszítés) A batátapürét összekeverjük a pudinggal, tálkákba szedjük és a félretett pudingból csurgatunk a tetejére.

 

(Én a puding díszítését savanykás erythrittel befőzött lekvárral oldottam meg, mert nekem hiányzott a savanykás íz belőle. A fotón biztosan látjátok, hogy én lila batáta helyett a narancsszínűt használtam, mert itt nem kapni a lilát.)

 

Jó étvágyat hozzá!