· 

Raffaello erythrittel és kókuszzsírral

Megosztom veletek a Raffaello receptemet, ami nem egészen vegán, de cukormentes. A kókuszzsírnak köszönhetően egészségesebb, mint az eredeti recept volt.
Hozzávalók:
280 gr Erythryt+Stevia keverék vagy más ehhez hasonló keverék, amit szívesen használtok édesítésre a cukor helyett.
1 dl víz
125 gr kókuszzsír
200 gr kókuszreszelék a masszába
+még valamennyi kókuszreszelék a külsejére
1 rúd vanília, (amiből kiszedjük a vaníliát)
200 gr tejpor (én ezt elhagytam és helyette egy kis fehérjeport tettem, hogy vegán legyen)
pár szem mogyoró a közepébe
Az édesítésre használt cukorhelyettesítőt 3 percig főzzük az 1 dl vízzel. Amint kicsit kihűlt belekeverjük a kókuszzsírt, a tejport (vagy a fehérjeport), a vaníliát valamint a 200 gr kókuszreszeléket. A közepébe belenyomkodva a mogyorót formázzuk, beleforgatjuk a kókuszreszelékbe. Betesszük a hűtőbe.
Jó étvágyat hozzá!