Low-carb, glutén- és lektinmentes baguette

Az eredeti receptet a www.salala.de oldalon megtalálhatjátok. Ebben a baguette-ben nagyon kevés szénhidrát van és nincsen benne semmilyen gabona. Tehát, aki ilyen-olyan oknál fogva a napi szénhidrát fogyasztását mérsékelni szeretné, ajánlom figyelmébe. Azoknak is jó választás lehet, akik érzékenyek a gabonákra vagy valamilyen autoimmun betegségük van, mivel ebben az esetben kerülni kell a lektinek fogyasztását, így a glutént is.

Hozzávalók:
100 gr őrölt dió ( vagy: mandulaliszt, szezámliszt)
50 gr lenmagliszt
50 gr utifűmaghéjliszt
20 gr bambuszrostliszt (opció lehet a kókuszliszt, de a bambusz jobb)
70 ml fermentált lé (vagy víz)
2 ek almaecet
200 gr Frischkäse (opció görög joghurt, túró)
6 db tojás
1 csomag sütőpor
2 tk só
1 ek kenyérfűszer
1 ek élesztő pehely (elhagyható)
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A száraz és nedves hozzávalókat külön-külön összekeverjük. Utána az egészet összekeverjük robotgéppel, de nem túl sokáig. 5-10 percig állni hagyjuk. Utána 2 db baguettet formázunk belőle, bevágjuk a tetejét kicsit késsel és baguette formába fektetjük. Kb. 90 perc alatt megsül. Hagyjuk egy rácson teljesen kihűlni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!