· 

vegán csokoládé mousse

Ezt a vegán csokoládé mousse receptet, az interneten találtam, de az eredeti receptet picit megváltoztattam. Vegán, mert nincsen benne tejtermék, a felhasznált keserű csokoládé és tejmentes, valamint diétás is, mert kizárólag erythrit/sztévia keverékkel van édesítve. A benne található zsírok is nagyon egészségesek az avokádó és kókuszkrém miatt. Szeretettel ajánlom ezt az édességet vegánoknak, egészséges étkezést követőknek, Diabetes Typ. II. betegségben és IR-ben szenvedőknek vagy bármilyen más krónikus betegségben szenvedőknek.

Az avokádó nagyon kalóriadús a magas zsírtartalma miatt, mégis nagyon egészséges és akár a fogyásban is segíthet, azáltal, hogy a fogyasztása után, hosszabb ideig érezzük magunkat teltnek. A magas kalóriatartalmát fogyókúrában ennek ellenére fontos figyelembe venni. Egy kutatás arról számol be, hogy csökkenti a koleszterin szintet, aminek köszönhetően megvéd minket a szívbetegségektől. Csökkenti a "rossz" LDL-koleszterin szintet, ezzel csökkentve az esélyét egy esetleges Arteriosklerose, szívinfarktus és agyvérzés kialakulásának. Sejtvédő és gyulladás csökkentő hatású, amelyre minden embernek, egészsége megőrzése céljából, szüksége van.  Aki pedig már valamilyen krónikus betegségben szenved, csak profitálhat jótékony hatásaiból. Magas kálium tartalmának köszönhető (a kálium természetes vízhajtó hatású), hogy csökkenteni a vérnyomást, és ezáltal mérsékli a testünk esetleges vizesedését is.

 

Hozzávalók:

  • 2 db érett avokádó,
  • 300 g vegán és cukormentes csokoládé (vagy 80%-os étcsokoládé),
  • 2 tk vanília kivonat,
  • 2 ek kakaópor (természetesen cukormentes),
  • 2-3 ek (ízlés szerint) erythrit/sztévia keverék,
  • 3 ek (ízlés szerint) kumquat vagy narancs lekvár (lehetőleg cukormentes),
  • 160 g kókuszkrém (a konzerv kókusztejet beteszem a hűtőbe és a kicsit megkeményedett kókuszkrémet használom csak fel),
  • kevés kókusztej, hogy picit lazább legyen,
  • pici só,
  • friss gyümölcs a díszítéshez.

A hozzávalókat alaposan összeturmixolom és az elkészült krémet rövid időre a hűtőbe teszem, majd tálalom. Jó étvágyat kívánok!